Attent op afstand

Vrienden wonen niet per se om de hoek. Sterker nog, best kans dat jouw beste vrienden aan de andere kant van het land wonen, of zelfs in een ander werelddeel. Dat vrienden en familie steeds verder van ons huis vandaan lijken te wonen betekent dat ze niet zo maar op verjaardagen langs zullen komen. Maar toch willen we bijzondere mijlpalen met elkaar vieren. Een berichtje op Facebook, een appje of smsje volstaat natuurlijk niet.

Gelukkig zijn er tal van manieren om op lange afstand mensen toch een leuke verjaardag te bezorgen. Doe inspiratie op in deze blog!

1. Kaartje

Een klassiek onderdeel van de verjaardag: een kaartje.  Een verjaardagskaart versturen was nog nooit zo makkelijk, omdat je eenvoudig online een kaart verjaardag uit kan zoeken. De voordelen van een online kaart spreken voor zich: je hoeft niet eindeloos winkels af te struinen op zoek naar die ene leuke kaart, om vervolgens thuis te zoeken naar die laatste postzegels, en daarna te haasten naar de postbus zodat je kaart nog op tijd wordt bezorgd. Het aanbod van online kaartjes is gigantisch, en het leuke is dat je een kaart volledig kunt personaliseren. Bijvoorbeeld met een leuke foto van jullie twee! Daarnaast is er bij veel aanbieders van online verjaardagskaarten ook de optie om een kleinigheidje mee te zenden, zoals (gedroogde) bloemen, een reep Tony's chocolade of een leuk fotolijstje. 

2. Videoboodschap

Als je ver van elkaar vandaan woont, kan het zijn dat je elkaar lang niet hebt gezien. Dat maakt een videoboodschap op een verjaardag altijd een groot succes. Neem de tijd om een mooie verjaardagsgroet op te nemen, misschien wel op een bijzondere locatie bij jou in de buurt. Maak de boodschap persoonlijk door een mooie herinnering op te halen, of door specfiek te benoemen wat je mist, nu je vriend of familielid ver van jou vandaan woont. 

3. Virtueel verassingsfeest

Het kan best zijn dat de hele vriendengroep of familie ver uit elkaar is gaan wonen. Skype, Facetime of Zoom zijn de plekken om een virtueel feest te organiseren. Inmiddels zijn we door de pandemie immers allemaal gewend aan dergelijke programma's. Maak de uitnodiging leuk door ballonnen, een feesttoeter en traktatie mee te zenden naar iedere genodigde. Ook kunnen je kiezen om een online quiz te organiseren, boodschappen mee te sturen die pas op het online feest mogen worden voorgelezen, of een leuke dresscode af te spreken.

Natuurlijk blijven we het liefst onze vrienden en familie in het echt zien. En daarom voelt online afspreken of een kaartje sturen soms als een noodoplossing. Maar vaak is het erg lastig een moment te vinden om fysiek af te spreken. De ambitie om dit wel te doen, in plaats van genoegen te nemen met een kaartje, kan er toe leiden dat er helemaal geen contact meer plaatsvindt. En dat is natuurlijk zonde! Daarom is het belangrijk attent te zijn op afstand.

Geef een reactie