Inlegzolen

Inlegzolen: onzichtbaar maar vaak broodnodig

Oké, als je aan inlegzolen denkt, is mode waarschijnlijk niet het eerste wat in je opkomt. In tegendeel. Inlegzolen roepen beelden op van ouderen, grove en platte schoenen, ouderwetse kleding en plompe kousen. Ja, dat was vroeger misschien wel zo. Ik ben nog van de generatie die gruwelde bij het idee inlegzolen te moeten dragen. Want dat betekende ook dat ik een bepaald soort schoenen aan moest. Vreselijke schoenen waarmee ik me niet op het schoolplein kon vertonen. Helaas was ik in mijn jeugd gedoemd tot inlegzolen dus toen liep ik nog voor paal. Nu is dat al lang niet meer zo. Het gaat misschien wat ver om inlegzolen modieus te noemen, maar inmiddels zijn ze zo gemaakt dat ze in alle schoenen kunnen. De tijd dat je maar één soort schoen kon dragen met inlegzolen is voorgoed voorbij. Ze passen nu zelfs in pumps.

Inlegzolen: geef je voeten steun

Hoe je het ook wendt of keert, als je lichaam ouder wordt dan begin je toch wel in te zien dat bepaalde hulpmiddelen broodnodig zijn. Als tiener ben je jong en sterk en heb je geen besef van het feit dat een lichaam grenzen heeft. Later komt dat besef wel en dan wordt mode opeens wat minder belangrijk. Comfort en soms gewoon pijnvrij zijn, staat dan op de eerste plaats. Als je, zoals ik, een vak hebt waarbij je veel moet lopen of staan, dan kijk je niet meer zo naar wat leuk staat, maar vooral naar wat lekker zit. Ook nadat je er al uren op hebt gelopen. Je raadt het al: pumps vallen dan af. Die blijven in de kast tot een avondje uit. Ook ik vind het belangrijk met de trends mee te gaan en modieus over straat te gaan, maar iets anders weegt nu ook zwaar. Dus nu schaam ik me niet meer voor mijn inlegzolen. Ik ben blij dat ze er zijn.

Blije voeten aan de wandel

Inlegzolen zijn er tegenwoordig on allerlei soorten en maten. Zoals ik al zei passen ze ook in allerlei schoenen. Het is dus gewoon zaak die zolen te kopen die jou het meeste comfort geven. Geef je voeten en daarmee waarschijnlijk ook je rug een extra steun en aarzel niet ze aan te schaffen als je ze nodig hebt. Uit ervaring weet ik dat het veel klachten kan schelen. Dus ga online en kijk eens rond. Wie weet heb jij straks weer blije voeten.

Geef een antwoord