Michael Kors blijft meegaan met de tijd

Een van de beste designers

Een van de beste Amerikaanse designers is altijd Michael Kors geweest. Een wat minder bekende naam misschien dan de grootste Franse en Amerikaanse modehuizen, Michael Kors hoort desondanks absoluut bij de elite. Het verhaal van Michael Kors is er een van absolute passie voor mode vanaf het prille begin van zijn leven. Al op vijf jarige leeftijd ontwierp hij de trouwjurk van zijn moeders tweede huwelijk. Als een tiener begon met het ontwerpen van kleding die hij vanuit de kelder in zijn ouderlijk huis verkocht. Vanaf daar werkte hij zich langzaam naar de top van de modewereld.

Gigantisch veel beroemdheden hebben zijn werk gedragen. Een aantal namen zijn bijvoorbeeld, Olivia Wilde, Dakota Johnson, Blake Lively, Jennifer Lawrence, Angelina Jolie, Michelle Obama en nog veel meer. Alhoewel Michael Kors al vele jaren ontwerpt op de gebieden van kleding en schoenen is hij momenteel ook met andere dingen bezig. Zo gaat hij binnenkort een smartwatch uitbrengen. Daarnaast heeft hij aangezien mei de gaypride maand was een kleine collectie kleding uitgebracht die helemaal in het teken staat van homo acceptatie.

Schoenencollectie

Qua de schoenencollectie van Michael Kors is het altijd duidelijk geweest dat hij een typisch Amerikaanse stijl heeft. Hij zet zich expliciet af tegen de Europese modehuizen die Amerikaanse western kleding verafschuwen door juist deze stijl mee te nemen in zijn designs. Zijn damesschoenen hebben vaak een sportieve en casual uitstraling. Desondanks zijn de recentere lijnen toch meer gefocust op laarzen met hakken. En er zijn combinaties van de twee. Zo zijn de platform sneakers die Michael Kors ontwikkelt altijd erg populair. Michael Kors schoenen zijn altijd een goede keuze.

Michael Kors is exclusief maar niet onbetaalbaar. Hij weet altijd een goede balans te vinden tussen kwaliteit en prijs. Zo heeft hij ook een fantastische tassencollectie. Alhoewel Michael Kors zijn inspiratie vaak uit het Amerikaanse westen haalt is dit absoluut niet de enige invloed op zijn werk. Opvallend genoeg haalt hij ook veel inspiratie uit de hippie cultuur van de jaren zestig. Dit zie je vooral in de dames sneakers die hij ontwerpt. Deze sneakers zijn dan ook ideaal voor festivals in de zomer. Je kunt met de sneakers hip dansen op elk grasveld zonder vieze of natte voeten te krijgen. Ze zijn van hoogwaardig materiaal en in tegenstelling tot bijvoorbeeld veel sandalen en hakken schoenen zijn je voeten beschermd tegen glas en ander gevaarlijk materiaal. De schoenen zijn elegant maar toch ook sportief. De ideale combinatie voor de moderne studente.

Geef een antwoord