Staande vloerlamp

Een staande vloerlamp hoort in je interieur!

Wanneer je je huis (opnieuw) gaat inrichten zijn veel dingen héél belangrijk. De vloeren, de kleur van de muren en de plafonds, maar vergeet ook je verlichting niet. Je kunt alles nog zo mooi op orde hebben, als je verlichting niet klopt, dan klopt niets. Je hebt dan ineens veel te veel licht op de ene plek en veel te weinig licht op een andere. Dat is niet alleen niet handig, maar het doet ook nog eens afbreuk aan je harde werken. Dus kies de perfecte lamp voor boven de eetkamertafel en zet een staande vloerlamp naast de bank. Een klusje van niets, maar het effect is enorm.

Een staande vloerlamp is niet saai

Vroeger, bij je opa en oma thuis, was die staande vloerlamp er vooral zodat je opa de krant kon lezen en je oma goed kon zien wat ze aan het borduren was. Tegenwoordig zijn deze lampen bij uitstek geschikt om je mooie huiskamer goed uit te lichten. Een staande vloerlamp is er in alle soorten en maten. Van industrieel tot klassiek, van strak tot speels. Je kunt dus altijd die lamp vinden die perfect bij jouw interieur past. En dan wordt niet alleen de rest van je interieur mooier door het goede licht, de staande vloerlamp zelf is ook een echte aanwinst!
Staande vloerlamp

Dimbaar of juist niet

Veel vloerlampen zijn aan te zetten door een wat grotere knop op de grond. Hartstikke handig natuurlijk. Je zet de lamp aan met een druk van één teen. Maar wat nu als je samen met je lief op de bank zit? Dan wil je geen felle lamp die in je gezicht schijnt. Dat kun je oplossen door de lamp zó te plaatsen dat deze alleen de muur beschijnt, maar je kunt het licht ook dimmen voor een meer intieme sfeer. De lamp niet aanzetten is natuurlijk ook een optie, maar dat is dan misschien wel niet zo handig.

Geliefde speeltjes van kinderen

Kinderen zijn gek op alles wat knoppen heeft. En de grote vloerknop die bij de meeste staande vloerlampen hoort is natuurlijk het toppunt van leuk. Je kind zal het geweldig vinden om het licht aan en uit en aan en uit te doen. Een soort van eigen disco in de huiskamer. Maar daar zal jij niet altijd blij mee zijn. Veel stroom hoeft het echter niet te kosten. Alle lampen van tegenwoordig zijn LED en zullen dus veel minder stroom gebruiken dan de oude lampen.

Geef een antwoord