Activiteiten voor de nieuwjaarsviering

Oud & Nieuw komt er weer aan en iedereen probeert er natuurlijk een feest van te maken. Oud & Nieuw kan op vele manieren gevierd worden. In deze blog worden een aantal mogelijkheden besproken.

Etentjes

Met vrienden, familie of kennissen is het natuurlijk gezellig om een oudejaarsavonddiner te organiseren. Iedereen kan dan zijn beste voetje voor zetten om zijn eigen gemaakte maaltje voor iedereen voor te schotelen. Zo kan je als iedereen een gerecht maakt een veelvuldig gangen diner creëren.

Uiteraard moet dit diner afgerond worden met oliebollen en een bubbeldrankje. Die mogen natuurlijk niet missen met Oud & Nieuw. Het is natuurlijk gemakkelijk om oliebollen gewoon kant en klaar te kopen en vervolgens in de oven op te warmen. Het is echter ook erg leuk, en helemaal niet zo ingewikkeld, om zelf oliebollen te bakken. Daarnaast kan je heel erg variëren met de inhoud van de oliebollen. Je hebt natuurlijk de oliebollen met krenten en zonder krenten. Maar naast deze bekende oliebollen, kan je ook oliebollen vullen met cranberries, chocoladestukjes of mini-marshmallows. Het is echter wel handig om deze ingrediënten al voor het rijzen toe te voegen. Doe je dit namelijk na het rijzen, dan loop je het risico dat het beslag zijn luchtigheid weer verliest. Ook kan je met ditzelfde deeg appelbeignets maken. Al deze leuke variaties en creaties zullen zeker gewaardeerd worden door je gasten.

Huisfeesten

Uitgaan is natuurlijk leuk, maar als je een grote groep met vrienden hebt, is het ook erg leuk om een huisfeest te hebben. Het organiseren kan best veel moeite kosten, maar dit kan je veranderen door te vragen of iedereen een aantal dingen wilt meenemen. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat er een huis is waar dit mogelijk is. Je wilt natuurlijk niet dat je breekbare objecten per ongeluk omgegooid worden. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat het een enorme puinhoop kan opleveren die je de volgende dag wel moet opruimen. Uiteraard kan je altijd je vrienden vragen om je hiermee te helpen, zeker aangezien zij ook mede hebben geholpen om die puinhoop te veroorzaken.

Uitgaan

Tijdens Oud & Nieuw zijn er natuurlijk diverse feesten. Sommige zijn op basis van kaartverkoop, hou er dus rekening mee dat je niet te laat kaartjes koopt of aan de deur staat zonder ticket. Hou er daarnaast rekening mee dat mensen met de Oud & Nieuw viering soms verder gaan met alcohol en drugs doordat het een ‘speciale’ nacht is. Heb jij of iemand van je vrienden een ghb verslaving of andere drugsverslaving? Zoek dan hulp. Verslavingszorg instelling SolutionS kan jou verder helpen.

Geef een reactie