Golf versus bikini

Mijn naam is Eva en ik ben zesentwintig jaar oud. Iedereen heeft wel een leerzame les over zijn of haar vakantie te melden. Dan heb ik het natuurlijk wel over een echte vakantie, met een tent. Met de hele familie in een hotel zitten vind ik niet echt tellen als een vakantie. Thuis zit je immers ook onder een dak. Het mooie van kamperen is dat je echt in de buitenlucht kan slapen. Maar ik dwaal af, zoals ik zei kan het niet bij iedereen direct goed gaan. Iedereen maakt wel foutjes tijdens het kamperen en leert hiervan. Bij sommigen zaten de haringen niet goed vast en vloog de tent weg en anderen lieten hun eten zo lang buiten staan dat het ongedierte of zelfs beren begon aan te trekken. Ik ben hierop geen uitzondering. Toen ik voor de eerste keer met mijn ouders naar Zuid Frankrijk ging was ik twaalf jaar oud. We gingen naar camping La Tête in Fréjus. Direct vertaald uit het Frans betekent dit “het hoofd”. De camping had haar naam te danken aan het feit dat het op de top van een dun stukje land lang wat zo’n honderd meter de middellandse zee in liep. Vanaf de top van deze landtong had je een geweldig uitzicht over de rest van de kust.

Stomme golf!

We gingen direct toen de scholen uit waren op vakantie en het zou wel twee weken duren voordat we weer naar huis zouden gaan. In die tijd verbleven mijn ouders graag op campings, zeker voor een lange tijd. Tegenwoordig zijn ze avontuurlijker en kunnen ze niet langer dan een week op dezelfde plek zitten, anders worden ze verveeld. Waarschijnlijk vonden ze het prettig zo lang op die locatie te blijven omdat mijn broertje en ik nog zo jong waren. Die zomer had ik voor het eerst samen met mijn moeder een bikini set gekocht. Op aanraden van onze buurvrouw waren we naar Lindessabest  gegaan. Volgens haar was dit de plek in het dorp om de laatste badmode te kopen. Ze kocht alles daar claimde ze, maar liever deed ze lingerie online. Ik had samen met mijn moeder een turquoise blauw setje gekocht en toen ik deze op onze eerste stranddag aan had getrokken kon in niet wachten om in de golven te springen. Hiervoor had ik alleen badpakken gehad, maar een bikini is pas echt mooi! Ik rende de zee in en werd direct gegrepen door een woeste golf. Ik ging kopje onder! Dit was niet zo erg, ik kon immers goed zwemmen, maar toen ik naar boven kwam om adem te halen merkte ik dat mijn topje ontbrak. Verwoed keek ik om me heen. Die verdomde golf had hem meegenomen! Ik raakte in paniek, waar is mijn topje?! Mijn broertje kwam een paar meter links van mij boven water met zijn duikbril op. “Hé zus, zoek je iets?” , zei hij terwijl hij een fel gekleurd topje in zijn rechterhand omhoog hield. Ik snakte naar adem en zwom naar hem toe om het kledingstuk op te halen. Die dag ben ik niet meer de zee in gegaan. 

Geef een reactie