Wat kunnen we in 2020 verwachten op modegebied?

In een eerder blog heb ik jullie al verteld over de trends van het komende voorjaar. Maar toch waren dat ze niet allemaal. De meer gangbare trends zoals de blazer en pantalon, of de lange maxi dress zal je waarschijnlijk sneller dragen dan onderstaande trends. In de modewereld verzinnen ze de gekste dingen die je voorbij ziet komen op de catwalk. Ontwerpers voorspellen felle kleuren, gewaagde ontwerpen en ultrakorte shorts, in de vorm van semi-transparante looks en korte hotpants tot vernieuwende trenchcoats en felle neon kleuren.

De trenchcoat

De trenchcoat is een ontwerp dat al jarenlang tijdloos is, en tijdens vrijwel elke show een verschijning op de catwalk maakt. In de nieuwste collecties maakt de klassieke dames jas echter op vernieuwende manieren een comeback, waar gespeeld wordt met kleur, motief en silhouet. Ga voor een klassiek model met een twist van J.W. Anderson of kies voor een opvallend exemplaar à la Balenciaga.

De beha trend

Er is komend seizoen niks mis met het tonen van je lingerie. De opvallende beha-trend werd vooral goed zichtbaar tijdens de Givenchy-show, waar supermodel Kaia Gerber niet veel meer droeg dan een rok gecombineerd met een chique satijnen beha. Het ondergoed bleek bij zowat elke show wel een verschijning te maken, van Fendi en Dior tot Christopher Kane. Ga voor een niets verhullende look à la Kaia of combineer het item onder een oversized blazer, voor een meer casual look.

Neon kleuren

In de winter zagen we in de vorm van coltruien ook al veel neon kleuren voorbijkomen, van neon roze tot neon geel. Alle felle neonkleuren maakten een verschijning op de catwalk tijdens de afgelopen Lente/Zomer 2020 shows. Van Tom Ford met een felle oranje rok, tot de neonkleurige ontwerpen van Valentino. Maak dus ruimte in je kledingkast tussen je beige en grijze items, voor opvallende ontwerpen die je garderobe de nodige pop-of-colour geven.

Hotpants

En dan als laatste opvallende trend de ultrakorte short in de vorm van hotpants is misschien wel het meest opvallende item dat een verschijning maakt tijdens de Lente/Zomer 2020 shows. Hoewel deze trend zomer schreeuwt, is het tevens draagbaar in de koudere maanden in combinatie met een panty zoals Gigi Hadid toont bij Chanel. Ook bij Isabel Marant en Hermès werden ultrakorte broekjes gespot, van jeans varianten tot sportieve ontwerpen.

Je eigen keuze

Wat ik eerder al noemde zijn dit best gewaagde modetrends die je vooral op de catwalk zal spotten. Het is natuurlijk helemaal aan jou of je dit zelf ook in het dagelijks leven wilt dragen of dat je toch maar even overslaat.

 

Geef een reactie