Wat te doen in een nagelsalon

Redenen om als administratief medewerker te werken

Wanneer je iemands nagels lakt, moet je tegelijkertijd standvastig, lasergericht en sociaal zijn – allemaal tegelijkertijd. Het klinkt als een zwaar optreden, maar volgens Barb Shea, een nagelartiest bij Team Blonde buiten Chicago, is het gemakkelijk als je geweldige klanten hebt. We hebben met Barb gepraat over wat een geweldige mani-pedi-klant is en zij hielp ons deze handige gids samenstellen voor etiquette voor nagelsalon.

Wat is de standaard nageletiquette?

Voor een manicure of een pedicure of een nagelservice, moet u een fooi geven wat u in een restaurant zou doen: 15% – 20% is een indicatie voor goede service. “Soms krijgen we zelfs 25% tips,” zei Barb. Ze beval ook aan dat klanten betalen en fooi geven vlak voordat de lak op hun vingers gaat. Op die manier verknoeien ze hun nagels niet in hun tas. Meer dan één service krijgen? Bekijk onze complete gids voor fooien in de salon en spa.

Is het onbeleefd om te verschijnen met oude nagellak op je nagels?

Nee! “We vinden het niet erg,” zei Barb. Het is eigenlijk een vereiste als je oude nagels zonder schilfers op je nagels hebt. “Haal je no-chip niet uit!” Zei Barb. “Mensen zeggen: ‘Ik wil mijn nagellak af omdat mijn nagels moeten ademen.’ De echte nagel is dode cellen. Hij kan niet ademen! ” Dus daar heb je het. Als je twijfelt, laat die oude kleur dan gewoon zitten. Leer hoe u een manicure langer meegaat om te voorkomen dat er tussen de afspraken polijstchips ontstaan. Bij nagelsalons gebruiken ze hoogwaardige gellak sets.

Moet ik mijn benen scheren voor een pedicure?

Nagelkunstenaars en massagetherapeuten zijn het erover eens: een beetje dons op de benen is geen probleem. “Eerlijk gezegd merken we het niet eens. Het stoort ons niet.”

“Als je een pedicure doet, nee, trim ze dan niet,” zei Barb. De reden? “De meerderheid van de mensen weet niet hoe ze hun teennagels moeten knippen. [Ze] knippen graag de zijkanten, en ze knippen te ver in. Wanneer de nagel terugkomt, is het een ingegroeide. Je moet knip ze recht af, niet afgerond. ” Wat de handen betreft, zei Barb echter dat het niet uitmaakt – trimmen of niet naar wens trimmen.

Is het onbeleefd als ik de hele tijd lees of in slaap val?

Volgens Barb is lezen prima en in slaap vallen is een compliment – soms is dat zelfs haar doel. “Ik doe reflexologie … [en wanneer] ik de centrale zenuw raak die je ontspant, meer dan waarschijnlijk val je in slaap.”

Geef een reactie